9 dolog, amit a sikeres emberek soha nem tesznek

2015. június 07. 14:33 - bakofit

Talán már nem is érdekel téged a változás. Lehet, hogy belefáradtál próbálkozni, mész előre, mint egy robot, teszed a dolgod, de mélyen te is tudod, hogy ez nem te vagy. Sokkal több vagy, mint jelen pillanatban.
Ennek természetesen rengeteg oka lehet, mindenkinek vannak nehézségei, okozatok, melyek nem engednek feljebb, de pár dolgot érdemes megjegyezni.

A sikeres emberek soha nem ismernek kompromisszumot a szabvány dolgokkal. Nem érik be kevesebbel, mint amit igazán szeretnének. Úgy vélik, a siker csak akkor jön, ha mind a szándék és mind a cselekvés meg van ennek érdekében. – ezért így is élnek.

Itt van kilenc dolog, melyet a sikeres emberek soha nem tesznek:

  1. Soha nem hagyja, hogy a múlt diktáljon a jövőben.

    Mindannyian követünk el hibákat. Mindannyian hozunk rossz döntéseket és olykor elhibázunk egy-egy lépést. Viszont a legfontosabb az, hogy a történtekből mindig tanuljunk.
    Könnyű azt mondani, hogy én már mindent megtettem. Ezek szerint nem vagy nem jól.
    Minden attól függ, hogy látjuk a dolgokat. Ha valami elromlik, vázolj fel lehetőségeket a hiba kijavítására. Addig próbálkozz, míg helyre nem jön.
    Aztán értékeld a szituációt, különösen magad. Mit tettél, hogyan, mikor, miért?! Tanulj belőle, ismerd meg önmagad, fordítsd ezt is a fejlődésedre!

 

  1. Soha nem pletykálnak.

    Nehéz ellenállni a bennfentes, titkos információk továbbadásának. Kiderülnek bizonyos infók másokról, amelyek nem publikusak, stb. Alapjába véve erre az emberek nagy része egyből lecsap, mert szeretünk egymás életében turkálni.
    Sajnos, aki pletykál neked, az pletykál rólad is és akkor már nem olyan szórakoztató ez az egész, mint eddig volt.
    A következő alkalommal, mikor legszívesebben másról beszélnél, gondold át: Mit mondanál, ha mindezt magadról hallanád? Mire jó ez? Előre visz ez téged?
    Ezt az időt is fordítsd magadra és a céljaidra. Sokkal kifizetődőbb, mint az értelmetlen pletyka.


  2. Soha nem mondanak igent, ha valójában a válasz: NEM!

    Amikor azt mondod: nem, rosszul érzed magad egy pár pillanatra. A legtöbb ember számára nagyon nehéz egy megkeresést elutasítani, akár legyen az ügyfél, munkatárs vagy barát. Hihetetlen, de az emberek nagy része simán megérti a nemleges választ, ha nem akkor pedig nem érdemes sokat rágódni rajta, mert csak saját magad emészted fel.
    Az igazán sikeres emberek képesek nemet mondani, képesek szelektálni. Ez lehetővé teszi számukra, hogy a lényeges és fontos dolgokra tudjanak összpontosítani.


  3. Sosem vágnak közbe.

    Eleve pofátlan dolog folyamatosan közbe szólni valaki mondandója alatt. Ha félbeszakítod, azzal azt sugallod: Nem érdekel, mit mondasz, sokkal fontosabb én mit gondolok, ez a helyes!
    Ha jobb kapcsolatokat szeretnél kialakítani, akkor soha ne vágj közbe. Mindig hallgassuk meg a másik felet, figyeljünk a mondandójára. Elvégre ezt is felhasználhatjuk saját részünkre, megismerhetjük a másik felet, saját mondandója alapján.

    siker_vs_kudarc_kesz.jpg

  4. Soha nem késnek (kizárólag hihetetlenül jó indokkal)

    Igen, mindenki túlterhelt, állandó késésben vagyunk, sietünk és alig marad idő így is mindenre. Ha késünk, az rossz fényt vet ránk a partner szemében. Azt gondolhatja, ha innen is elkéstél, akkor az élet más területén sem lehetsz igazán kiemelkedő. Mindenkinek fontos a saját ideje.
    A sikeresek mindig egy kicsivel korábban kelnek a kelleténél. Előre terveznek, idejüket beosztják. Legyen akár egy határidőnaplód, amibe minden apró részletet felírsz, amire időt kell szánnod és beütemezed a nap különböző részeire.
    Később észreveheted, hogy sokkal nyugodtabb vagy, nem stresszelsz annyit, jut idő mindenre és ennek eredményeként sikeresebb vagy minden téren.

 

  1. Soha nem neheztel.

    Jól mondta Nelson Mandela: „A haragot, mint mérget, isszák abban a reményben, hogy meg fogja ölni az ellenséget.”
    Ugyanez érvényes a keserűségre, a féltékenységre és a rosszindulatra.
    A sikeres emberek minden egyes nap arra összpontosítják érzelmi energiájukat, hogy ők mit akarnak tenni. Nem foglalkoznak másokkal.


  2. Soha nem döntenek idő előtt.

    Hajlamosak az emberek a két véglet között ugrálni; - nem hagynak időt és meggondolatlanul beleugranak mindenbe, - a végletekig fokozzák a döntést és végül nem születik meg semmi.
    Ki kell találnunk mi a fontos számunkra, meg kell határozni a vele járó lemondásokat, javakat és döntenünk kell.
    Mindenkinek ugyanúgy telik az idő, kérdés, hogy ezt mennyire használjuk ki.
    A sikeres emberek 110%-ban kihasználják.


  3. Soha nem többet, csak amennyi szükséges.

    Bár egész iparágak épülnek arra, hogy a kinézet a legfontosabb. Vegyünk nagyobb lakást, szebb autót, divatos ruhát és csak ekkor érünk valamit az életben. Felcímkézzük önmagunkat.
    A sikeres emberek mindig az igényeket tartják elsődlegesen szem előtt. Soha nem próbálnak beilleszkedni vagy mesterséges benyomást kelteni egy olyan közegben, ahol semmi keresnivalójuk.
    Tény, hogy ezzel nagy a kockázat, de hosszútávon, saját érdekünkben megéri vállalni.


  4. Nem félnek a dolgok nagyságától, amelyekre szükségük van.

    Az egyetlen dolog, ami az emberek többségének az útjában áll, az saját maga. Miért?
    Mert mindannyian félünk. Félünk, hogy nem tudunk változtatni. Félünk, hogy nem vagyunk elég kitartóak. Félünk, hogy nem leszünk rá képesek. Félünk mások véleményétől.
    Telnek a napok, hónapok, évek és a legtöbb álom szertefoszlik, mert az emberek soha nem valósítják meg őket. Mindig csak a megfelelő alkalomra várnak, ami saját belátásuk szerint soha nem jön el.
    Pedig ott van, csak érzékelni kell.
    Ne hagyjuk, hogy a félelmek tartsanak bennünket vissza. Bármit is tervezünk, bármit is képzelünk el és álmodunk meg, kezdjük el megvalósítani ma!
    Tegyük meg még most az első lépéseket, ne várjunk ölbe tett kézzel és rágódjunk a sok felesleges hülyeségen.
    A sikeres emberek a félelmeiket félre tudják tenni az indulásnál és soha nem néznek rá vissza.



    1355760293_9596-siker-f.jpg
14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bakofit.blog.hu/api/trackback/id/tr877524100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szalay Miklós 2015.06.08. 12:05:15

Itt egy alapos, filozofikus, elemző írás sikerről és önértékelésről. Nem a siker receptje van benne, hanem, hogy hogyan működnek ezek az emberek fejében és a társadalomban:

egyvilag.hu/temak.shtml#temaid046

(A legfelső sor a kép tetején, "A siker motívuma". Az írás doc és pdf fomátumban tölthető le.)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2015.06.08. 12:36:36

Sikerkalauz

Életed egy félvakvágány,
Nem keresel sok zöldhasút,
S fényes lényed mára már gány?
Vár a MÁV és hív a Vasút!

Lesz lyukasztód s tányérsapkád,
Kezelsz, büntetsz, nincs pauza,
Lesüt sok-sok munkanap rád,
S lehetsz az Év Kalauza!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2010/09/sikerkalauz.html

Advanced Flight 2015.06.08. 14:05:04

És 10. : A sikeres emberek sosem írnak ilyen ócska közhelylistákat, mint ez a poszt :-)

steery 2015.06.08. 14:40:22

A felsorolásban egyben az is benne van kimondatlanul, hogy:
1. A sikeres emberek tovább erőltetik a dolgokat, újra és újra próbálkozva, ahelyett, hogy bölcsen belátnák, széllel szembe nem lehet és inkább más felé fordítanák a figyelmüket. Emiatt aztán rengeteg konfliktusba keverednek a világgal.
2. A sikeres emberek nem társasági lények. Nincsenek barátaik, nem jópofiznak senkivel, ezért mindig egyedül vannak, mindenből kimaradnak és egész életükben egyedül vannak.
3. A sikeres emberek elutasítóak, ezért mindenkinek csalódást okoznak és mindenki utálja őket.
4. A sikeres emberek mindenkit meghallgatnak, ha van rá idejük, aztán fütyülnek a hallottakra és mennek tovább a saját elképzeléseik szerint, ami miatt mindenki csalódik bennük, befolyásolhatatlannak és önfejűnek találva őket.
5. A sikeres emberek szétmelózzák magukat, nem pihennek eleget és hamar kiégnek, munkaholisták lesznek és hamar bele is pusztulnak a sikerükbe.
6. A sikeres emberek érzéketlenek, fütyülnek másokra és csak a saját céjaikkal törődve, mindenkit félreállítanak az útjukból.
7. A sikeres emberek gyorsan és könnyen döntenek, ezért sokat hibáznak, majd az életük nagy része azzal telik, hogy próbálják kijavítani ezen hibákat. Vagy ügyesen megszöknek a felelősség elől, hogy ne lehessen őket tetten érni és máshol folytatják tovább kétes üzelmeiket.
8. A sikeres emberek nem illeszkednek be sehová és senki sem tud hozzájuk illeszkedni. Igazából semmi keresnivalójuk a világban.
9. A sikeres emberek is félnek, csak fütyülnek rá és merészen belevetik magukat a tettekbe. Aztán vagy sikerrel járnak vagy belebuknak. De az ostoba embertömeg csak a sikeres sikeres emberekre emlékszik, a sikertelen sikeres emberekre nem. Vagy csak elrettentő példaként, hogy látod: te is így fogsz járni, ha megpróbálsz sikeres ember lenni. Megszívod.
Összefoglalva: A sikeres ember antiszociális, önző, öntelt és önfejű. És mindenki utálja, ezért ott próbál neki keresztbe tenni, ahol csak lehet. Így végül minden sikere kudarccá válik.
:-)

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.06.08. 15:17:23

Jók ezek a nesze semmi fogd meg jól tanácsok.

paráznabillegető 2015.06.08. 15:22:48

siker, siker.
faszom.
tedd, amit tenned kell, de azt tedd jól, oszt ennyi. hogy közben odafigyelsz másokra, vagy le sem szarod őket, nem számít.

Szalay Miklós 2015.06.08. 18:02:32

A fenti link, amit kiraktam, úgy nézem, momentán nem működik, mert ledöglött a szerver. Ezért elnézést, elvileg holnap már menni fog.

Leone_510 2015.06.08. 18:31:43

legtöbbször a sikeres emberek véren és verítéken lesznek sikeresek...más vérén és verítékén

lezsír (törölt) 2015.06.09. 09:46:58

@Szalay Miklós: fú, már megijedtem, hogy sose olvashatom... tűkön ülve várom, hogy helyreálljon a szerver

NEEEEM!

Túrós (törölt) 2015.06.09. 18:31:50

@steery: Ez nagyon jó volt, le kéne a közhelyposztot cserélni a listádra.

Andy73 2015.06.14. 14:50:52

@steery: Úgy tűnik, te valami miatt a sikert negatív dolognak tartod, pedig az alapvetően jó dolog. Szerintem mindenki sikerre vágyik, csak van, akinek sikerül is, van, akinek meg nem, és az könnyen megkeseredhet és negatívvá válhat, mint a jelek szerint te is.
Egyébként a siker relatív és nagyon változó dolog lehet, mindenkinél más . Az a lényeg, hogy számodra mi a fontos, te mit tartasz sikernek. Siker lehet az is, ha boldog családi vagy társadalmi életet élsz, ha segíteni tudsz másokon, stb. Tehát nem feltétlen csak a karrier, az anyagiak, a birtoklás vagy a hatalom.
Másrészt az is igaz, hogy másokon is csak akkor tudsz igazán segíteni, ha valamilyen szinten már sikeres vagy. Csak abból adhatsz, amid van.

Andy73 2015.06.14. 15:03:38

Egyébként rengeteg ilyen listát össze lehet állítani, de a lényeg a pozitív hozzáállás. A sikeres emberek célokat tűznek ki, és azt nézik, hogy azokat hogyan érhetik el, nem pedig azt, hogy mi akadályozza őket. Hogy hogyan lehet megcsinálni, nem azt, hogy hogyan nem.
Ezért igazán ez a lista sem tetszik nekem, mert sokkal jobb, ha pozitívan fogalmazol: hogy mit csinálsz, nem azt, hogy mit nem.
Sokan ezt maguktól is tudják, és nincs szükségük ilyen tanácsokra, de vannak, akiknek hasznos lehet. Ha nem mennek a dolgok, ha kudarcokkal teli az életed, akkor mindenesetre nem árt átgondolni, hogy miért, és mit kellene másképp csinálnod.

bakofit 2015.06.15. 19:49:56

@Andy73: Ebben teljesen egyetértünk. A pozitivitás ad alapot mindennek és az, hogy képes vagy más nézőpontból közelíteni adott esetben.
süti beállítások módosítása