Pszichés fitness vagy ilyesmi...

2014. december 09. 15:00 - bakofit

Úgy érzem az egész testedzés, testformálás alapja megbújik valahol a lelki dolgok között. Ha rendben van mentálisan az életed, ha nincs semmi szellemi visszahúzó erő, akkor lehetsz te akármilyen szar genetikával és formával megáldott ember, akkor is fogsz fejlődni, mert fejben van erőd hozzá! De nekem már a faszom ki van...

A korai lefekvés mellett a legnehezebb feladatnak élem meg a dolgok elkülönítését egymástól. Elég egy apró faszom megjegyzés, beszólás vagy akármilyen történés ami lehúz lelkileg a picsába és már borul minden az edzéssel kapcsolatban is. Nincs kedvem, nincs motivációm, abban a pillanatban kezd szertefoszlani az egész elhatározás. Rohadt kellemetlen.

tumblr_mxba78h88h1sdkim0o1_500.gif

Komolyan úgy érzem magam, mint valami köcsög hullámvasúton, ami folyamatosan a legmagasabb pontokról dobál le a legmélyebb buzi gödrökbe. Ezt elég gyakran megteszi. Mikor minden oké, akkor jön egy zuhanás és minden rossz. 
Pszichológia előadáson ültem és a doktor úr említette a mai világgal kapcsolatosan, hogy miért nem azok az egyének fognak érvényesülni a legnagyobb egzisztenciával, akik a suliban folyamatosan kitűnők voltak, miért a jó tanulók?! Nos a válasz egyértelmű: azért, mert a stréber kis faszoknak semmi életük nincs a sulin kívül, másban nem kell teljesítsenek jól. Ellentétben a "csak" jó tanulókkal, akik a suli mellett rendszeresen teljesítenek másban is. Van hobbijuk, baráti társaságuk, nőjük, fiújuk, akármi...
Az életben is rengeteg téren kell megfelelnünk; helyt kell állni a munkában, jó szülőnek kell lenni, jó férjnek, feleségnek, jó szeretőnek, sorolhatnám...
Elég rémisztő, ha elkap egy kis hullámvölgy.

large.gif

Viszont ezeket a szerepeket úgy érzem el kell tudni különíteni egymástól, ahhoz, hogy jól teljesítsünk mindben. Nem lehet valaki jó férj, ha a feleségnek panaszolja el a szeretőjével való vitákat. - csak, hogy egy teljesen alapvető példát említsünk.

Így van ez a testformálásával is, ha leviszed magaddal edzeni a problémáid, akkor jobban jársz, ha le se mész, mert kb. annyit ér az egész.
De már edzés előtt úgy kell alakítsd az egész napot, hogy meg legyen a motiváció ahhoz, hogy a súlyok alá feküdj vagy felhúzd a futócipőt és elindulj felfelé!

Koncentrálni kell egész nap, nem szabad hagyni, hogy bármi is kizökkentsen a ritmusból, tartani kell magunkat a tervhez és véghez kell vinni minden egyes szaros napon!
Ezt csak így lehet, így érdemes.

giphy.gif

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bakofit.blog.hu/api/trackback/id/tr1006969561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása