Éljük túl az élet nehézségeit

2015. június 14. 16:42 - bakofit

Van, amikor az életünk nem megy terv szerint. Házasság, ami tökéletesnek tűnik, mégis válással végződik. Munkahely, amiről azt hisszük, jobb nem is kell, mégis kitesznek. Ha találkoznánk az elkövetkezendő 40 évben, mindenkivel történne ilyen vagy ehhez hasonló lényeges esemény. A kérdés nem az, hogy mi is lesz ez az esemény pontosan, hanem az, hogy hogyan kezeljük ezeket.

A megfelelő hozzáállással hamar túl léphetünk egy-egy ilyen lelket megpróbáltató nehézségen.

 

  1. Végezz mentális gyakorlatokat rendszeresen

    Hajlamosak vagyunk túlzottan negatívan gondolkodni, a pozitivitás rovására. Felesleges aggodalmakat hozunk létre, mindenben keressük a negatív értelmet.
    Tegyünk egy próbát és hagyjunk ki minden szar, lehúzó dolgot egy napunkból. Teremtsünk egy kis időt, pár percet magunk számára. Csendesen, nyugodt helyen vessünk egy pillantást másképp a világra, mint ahogy eddig. Próbáljunk meg örülni mindennek, lássuk meg a csodát a káoszban is. Legyen a módszerünk a meditáció, jóga vagy vallási tevékenység, teljesen mindegy.

 

  1. Iktassuk ki a rossz szokásokat

    Álljunk meg egy percre és kérdezzük meg magunktól: „Mit tettem a múltban, ami sikeres volt? Volt valami, ami nem működött?” Legyünk teljesen őszinték, legyen szó bármiről. A sikeres dolgokat folytassuk tovább, viszont a rossz szokásokat iktassuk ki és az azokból áradó energiát fektessük a jó dolgokba. Most rögtön.
    Ha pl. életmódot akarunk váltani, tegyük meg most rögtön. Dobjunk ki minden szar kaját és vegyünk egészségeset.
    Legyen ez az utolsó cigi, ami megmaradt, kuka!
    Ha a viselkedéseden akarsz változtatni, azt is most rögtön, figyelj magadra és a reakcióidra.


  2. Megfelelő társaság

    A legtöbben nem vagyunk a megfelelő környezetben, ahhoz hogy a céljainkat a következő lépcsőfokra tegyük. Sok ember visszatart, lehúz és nem hagy fejlődni. Na most ezeket el kell engedni a picsába, most rögtön.
    Vegyük magunkat körül olyan társasággal, akiknek hasonló céljaik vannak. Akik kölcsönösen elősegítenek minket a fejlődés érdekében.
    Higgyünk egymásban, segítsük egymást és így sokkal könnyebben mennek majd a dolgok.

 

  1. Edzés, edzés, edzés

    A testmozgásnak köszönhetően nem csak a testünk alakul, hanem a szervezetünk is és a lelkünk is felfrissül. Endorfin szabadul fel a testben, aminek hatására sokkal boldogabbnak érezzük magunkat, optimistábbak leszünk és jobban érezzük magunkat a bőrünkben. Ezt spékeljük meg egy egészséges táplálkozással és nagyon nagy királyok vagyunk. Minden edzésen dolgozzunk keményen, keményebben, mint az előzőn. Legyen a testmozgás egy befektetés a boldogabb jövőért.

    4.jpg

 

  1. Éljük az életet, ne csak alkalmazkodjunk

    Az életünk hajlamos totál elcsúszni mellettünk slamposan, ha csak mindent lereagálunk benne és alkalmazkodunk mindenhez. Irányítani kell az életünk, a saját kezünkbe venni és célokat meghatározni. Arra törekedni, amire szükségünk van.
    Határozzuk meg, mit akarunk, miért akarjuk, mit kell ezért tennünk. Melyek azok a kis dolgok, amiket nap, mint nap meg tudok tenni a cél érdekében? Ezeket írjuk fel, legyen mindig kéznél és ha ránézünk, jusson eszünkbe a célunk!

  2. Beszéljünk az eredményekről

    Ha mindig, mindenkinek csak panaszkodunk, hogy otthon áll a bál, az asszony megint hülye, az ember egy fasz, a gyerekek már megint kiborítanak, a főnök egy idióta, stb. akkor ne is várjuk, hogy állandó hallgatóságra találunk akárkiben is.
    Őszintén szólva senkit nem érdekel, hogy ki milyen nehézségeken megy át, ez maradjon meg a szűk családi körben.
    Beszélj arról, milyen sikereket értél el, mesélj jó dolgokat, örömteli élményeket, amiket szívesen hallgat bárki. Ezekkel fogsz másokat is inspirálni, ezzel fogsz te is feltöltődni.

  3. Otthon, édes otthon

    Elég pörgős mostanában az élet, nem árt egy hely, ahol néha lepihenhetünk és biztonságban tudhatjuk magunkat, regenerálódhatunk. Ha ez a hely rendetlen, koszos, zavaró tényezőkkel van tele, akkor a pihenés sosem fog megvalósulni teljesen.
    Tegyük az otthonunkat egy nyugodt, kellemes, tiszta hellyé, ahol bármikor szívesen lennénk.
    Megérdemeljük, hogy olyan helyen lakjunk, ami megadja nekünk a harmóniát, csendet és a békét.

  4. Nyiss a boldogságra

    Néha, mikor az élet egy fonákot üt nekünk, szeretnénk bezárkózni, elrejtőzni a világ elől és soha többé elő sem jönni. Ezt az ötletet máris vessük el. Látnunk kell, hogy a sajátunkon kívül is van élet. Rengeteg csodás, hasznos dolog létezik, amit érdemes megtapasztalni, tanulni belőlük. Ne rejtőzködjünk el ezek elől, inkább akarjunk a részesei lenni és szerezzünk meg mindent, amit a világ tálcán kínál számunkra.


Ne feledjük, a kudarcok gyakran lehetőségeket rejtenek. A házasság, ami tönkre ment, hozhat új kapcsolatot. A munkahely, ahonnan kirúgtak, nagyobb karriert enged meg. Minden csak nézőpont kérdése, legyünk optimisták és lássuk meg a jó dolgokat!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bakofit.blog.hu/api/trackback/id/tr667543022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása