Kaja nemzedék

2014. december 15. 21:27 - bakofit

Sokszor esik szó erről a bizonyos 70-30%-os arányról a kaja-edzés fontossága kapcsán. Edzés terén adottak a lehetőségein, aki akar talál megfelelőt! Kaja terén viszont ennyire nem érzem egyszerűnek...

healthylife.jpg

Akinek még nem esett le, a 70% részesedés testünk formálásában a kaja tulajdonában van. Ezen változtatni nem hinném, hogy lehetne, kár is tagadni. Amit megeszel, az leszel, kész.
Legyen szó akármilyen testformálásról, fogyás, tömegnövelés, szálkásítás, ha rossz minőségű kajákat eszel, az ég világon semmi nem fog változni, Ez eddig tiszta sor.

Ugyanakkor az a meglátásom, hogy itthon, jelen pillanatban elképesztően nehéz betartani egy diétát vagy egészségesen kajálni a nap 24 órájában az év 365 napján(na jó, mikor mennyi). Hatalmas falakba ütközik az ember a kínálat mezején.

A hipermarketek polcai roskadásig vannak színesebbnél színesebb elérhető dolgokkal, viszont ha egy kicsit is a csomagolás hátuljára nézünk, könnyen észrevehetjük, hogy tuti tartalmaz cukrot, tartósítót, ilyen köcsög "E" összetevőket, sok szart.
Próbálj meg egyszer bevásárolni úgy, hogy semmibe ne legyen cukor mondjuk... Nem fog sikerülni! JA de, ha műszaki cikkeket vagy wc papírt veszel.

Persze egyre több helyen látjuk a BIO sorokat, ahol mindenféle fasza, egészséges cuccoknak hirdetett terméket lehet kapni, 7 millió forintos árakon. Köszi!

this-or-that-food-options.jpg

Itt jön szóba az anyagi része, amit annyiban ki is merítenék, hogy szerintem nem a megfelelő termékek vannak itthon ellátva elérhető árakkal. Mert ugye miért is lenne olcsó a teljes kiörlésű pék termék, mikor a finomított alapanyagú termékek sokkal jobban mennek, mert sokkal hamarabb teleérzetet okoznak és a mai emberek mindent most azonnal akarnak, nulla befektetéssel. 
Erre természetesen a kurva jó marketing is rátesz, minek köszönhetően a társadalomban is kialakult egy kóros nézet a megvásárolt kajákat illetően. "Vedd a Red Bull-t és te nem vagy akárki." Presztízs értéke van itt mindennek basszameg és lényegében ez ad alapot minden egyes megvett/elfogyasztott szarnak. (szerintem ezen kellene elsősorban változtatni az elfajult gondolkodású emberek agyában, hogy ne a Haribo legyen vagány, hanem 1 kg narancs!)

6.png

Mert igen, sokkal többen járnak így jól, ha a népesség 40%-a elvan hízva. Vedd a szart olcsón, mert amúgy sincs pénzed, amitől aztán elhízol és/vagy beteg leszel, amiből következik, hogy dokihoz mész, aki persze felír a már kialakult szervi károsodásokra egy halom gyógyszert, amit persze vegyél megfele, minél hamarabb, hogy a gyógyszeripar se szenvedjen hiányt zséből. De természetesen ez egy bizonyos határig rendjén is van, az örök körforgás... na ja!

Lesz majd egy bejegyzés arról, hogy miket kajálok mostanában, megpróbálok róla minél pontosabb anyagi vonzatot is mutatni, viszont a lényegen nem fog változtatni: Ne egyél szart, mondj igent az egészségre!!!
Szabi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bakofit.blog.hu/api/trackback/id/tr476985675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása