BAKO - Elkezdődött!

2015. február 01. 14:15 - bakofit

Mi is az a BAKO? Jogosan merül fel a kérdés benned, ha ezt a bejegyzést olvasod.

Evelin és Szabi közös elhatározásának indult, miszerint gyökeresen megváltoztatják a saját életmódjukat. Nincs több egészségtelen cucc, amit magunkba tömve csillapítjuk a pillanatnyi éhségünket, nincs több semmittevés, ami már az utóbbi időben úrrá lett rajtunk, nincs több kifogás, ami miatt nem változtatunk.
Fiatalok vagyunk, viszont mi is egyszer élünk, mint mindenki más. Nem lesz több esélyünk, ha ezt az egyet, amely most a kezünkben van, elszalasztjuk, vége.
Nincs újrakezdés, nincs törlés gomb az életben ezért most kell kihozni magadból a maximumot, amire képes vagy. Most és nem máskor!

Talán minden ember életében eljön a felismerés, amikor rájön, az út, amin haladt eddig, nem vezet jóra. Teljesen mindegy miről van szó, párkapcsolat, munka, kaja, gondolkodásmód, stb.
Eljön ez az idő, megfogalmazódik a változtatás lehetősége és a tenni akarás. De nem mindegy mikor és hogyan…

Manapság nagyon sokat hallani az egészséges életmódról, ami általában kimerül a tiszta kaja és testedzés kombinációjában.
Ez nagyon szép és tiszteletreméltó dolog, mert ha ezeken változtatni tudsz, képes vagy önkontrollt tartani és kitartasz a heti többszöri edzés mellett is, hosszú időn keresztül, akkor máris többre vagy képes, mint az emberek 80%-a.
Viszont mi emberek, nagyon összetett lények vagyunk, nap, mint nap rengeteg féle dologra koncentrálunk. Munkahely, gyerekek, élettárs, szülők, barátok, hobbi, hogy csak a leggyakoribbakat említsük. Ezek mind befolyásolják a mindennapjainkat, a történéseket, a kedvünket, a hozzáállásunkat. Mindre energiát kell befektetnünk, figyelmet kell adnunk.

tumblr_static_bqjbocgjyhw0coo84wk4w48w8.jpg

Nagyon nehéz beiktatni egy húzós munkanap után az edzést, még nehezebb odafigyelni a tiszta kajálásra, amikor nem csak a saját hasunkra kell gondolni, mert a gyerek is éhes és talán még apunak sem ártana valamit falni gyorsba, mielőtt kezdődik az éjszakai műszak.

Éppen ezért gondoljuk úgy, hogy az egészséges életmód ezen a kombináción számottevően túlmutat. Az „igen” az egészségre, sokkal több, mint feszes fenék, kocka has, saláta és csirkemell minden nap. A mi „igenünk” egy teljes változás, ami a létezésünk egészét körülöleli. A lelkünk táplálását, a psziché gondozását, a gondolkodásunk reformálását, a hozzáállásainkat, a szokásainkat foglalja magába, mely a testünk formájában ölt fizikai formát.

mans-on-sky-flying-hands-together-always.jpg

Az egyes elemek külön-külön taglalásához külön bejegyzéseket tartogatunk, viszont összességében annyi elmondható, hogy az itt felsorolt tulajdonságokban elért változások megadhatják egy szebb, kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb, boldogabb élet alapját. Legyen szó bárkiről.

Ehhez kínálunk mi segítséget, napról napra, különböző formában. Ezt a hitet és nézőpontot szeretnénk továbbadni, megismertetni minél több emberrel.
Mert mi ebben bízunk, s ha megálmodtuk, meg is tudjuk csinálni! Mindenki képes rá, csak hinni kell…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bakofit.blog.hu/api/trackback/id/tr467130163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása